Дружество разполага с необходимата инфраструктурна мрежа и човешки ресурси. По този начин ще се осигури ефективното разпространение на печатни издания в цялата страна информира пресслужбата. Това, според решението, дава възможност за диверсификация на разпространението без да се ограничава конкуренцията.

Точката не фигурира в предварително оповестения дневен ред, но от пресцентъра на правителството уточниха, че е включена допълнително.

В началото на заседанието премиерът Бойко Борисов коментира констатациите на международната организация "Репортери без граници", чиито представители посетиха миналата седмица България. Те заявиха, че в страната "има климат на медийна гражданска война", а рискът е не само за журналистиката, но и за демокрацията". Цитиран от БТА, той изказа мнението, че единственото нещо, което може да направи държавата в подкрепа на свободата на словото, е да не се оставя на частни фирми да правят разпространението на печата. темата за свободата на словото попадна и в разпространения вчера доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка.

"Репортери без граници" поставя България на 111-то място сред 180 държави в света по свобода на словото. През през 2006 г. страната беше на 35-то място.