Такова напомняне за величието на българския дух оживява в "Двора на Кирилицата", като жив урок по родолюбие, пазещ най- съкровените достижения на православието.

Именно в Плиска - първопрестолната столица на България, днес е въздигнат паметник на писмеността и просветителското дело, единствен по рода си храм на буквите, изграден с дълбока почит и уважение към българския народ, паметник, който да ни напомня голямата отговорност завещана от дедите ни.

Затова "Дворът на Кирилицата", създаден от съвременният будител Карен Алексанян, се превръща в нов притегателен център на духовността и възраждането на българският дух, свещено място, което ни връща към корените ни. Именно тук българите ще се съберат утре, за да отдадат почит към делото на будителите, защото няма по-подходящо място, което да носи толкова много послания и величие, място, което излъчва гордост и носи надежда за бъдещето ни.

България не празнува Хелоуин, България празнува празниците, които пазят многовековното духовно наследство, оставено от тези, на които дължим това, че ни има днес като народ.

Чест и слава, вечна слава
Вам будители народни!
Ваш’та памет вдъхновява
към дела за светли дни

Горди сме с история славна,
горди сред славянски род.
С Кирил и Методий пламна
пламък светъл на възход.
С писмена към нов живот

Из първият химн на народните будители, автор Добри Христов

Източник :bgr.news-front.info