Това е поредната благородна инициатива на Българския младежки червен кръст (БМЧК) - Зверино. Средствата, които бяха събрани ще бъдат дарени на абитуриентите сираци от Община Мездра.

Въпреки студеното време за годината, младежите и девойките бяха на своя пост. Много внимателни, отзивчиви и усмихнати, те приканваха миряните да се включат в благородната мисия.

За всички имаше китка със здравец и пролетно цвете. Миряните бяха посрещани с приготвена от децата вкусна домашна пита и мед, за да им бъде сладък и вкусен живота.

Петя Илиева се обърна към своите възпитаници с думи за доброто и добротата, като по този начин изрази своята благодарност и нескрита гордост от безкористното и благородна себераздаване на младите хора.

„Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек. Доброто е птицата, полетът на душата. Копнежът по красивото и любовта. Доброто е Силата. Светлината. Доброто не е качество. То е състояние. Мъдрост. Еманация на духа. Същността, която съчетава множество и неизброими добродетели. Доброто не се измерва с интелект, образование, умения или положение в обществото. Доброто е съизмеримо единствено с Благородството, Вярата и Любовта. Доброто е... Мъдростта на Душата и Дългът на Сърцето. Вие го имате!”