Освен тях, обвиняеми по делото са още Огнян Георгиев, бивш директор на железопътна секция в Русе и Кръстю Дискосков, директор на поделение "Транспортно строителство и възстановяване" в Горна Оряховица. От прокуратурата уточниха, че след привличането му като обвиняем през юни миналата година, Антон Гинев е подадал оставка от поста заместник-министър на транспорта и е бил освободен от премиера Бойко Борисов.

Илия Илиев пък сам се отказа от депутатския си имунитет в края на 2016 г., когато срещу него беше повдигнато и друго обвинение за купуване на гласове. Илия Илиев е лидер на политическата формация "ДРОМ". Той беше общински съветник от ГЕРБ в София през мандат 2007-2011 г., а в 43-ото Народно събрание влезе с листата на ДПС. В момента на Илиев е наложена прокурорска забрана за напускане на страната.

Всички обвиняеми по делото са с най-леката мярка за неотклонение "подписка", с изключение на Кръстю Диксоков, който е без мярка, заради тежко здравословно състояние, уточниха от пресцентъра на Държавното обвинение.

Предстои Софийският градски съд да насрочи заседание по делото.