Продължава да е тежко положението в Борован /40.73%/ и Хайредин /40.35%/. В двете населени места двама от петима са без постоянни доходи. В тази статистика ги следват общините Криводол /25.40%/ и Бяла Слатина /23.01%/, където един на четири е безработен. В Козлодуй безработицата е 9.31 процента.

През отчетния период при реализацията на схеми по ОП "Развитие на човешките ресурси” при които конкретен бенефициент е Агенцията по заетостта, за региона на ДБТ – Враца е извършено следното:

По проект „Нова възможност за младежка заетост” по ОП „РЧР” през отчетния месец са работили 118 лица, като от тях 75 лица са включени в заетост през периода. През периода са приети документи от 8 работодатели, желаещи да ползват преференциите, предлагани от Проекта, като чрез тях ще бъде разкрити 20 работни места. Проект „Обучения и заетост” през отчетния период е осигурил трудова заетост на 161 лица. Проект „Обучения и заетост за младите хора” през отчетния период са работили 21млади хора. По условията на проекта „Родители в заетост” през отчетния месец са работили 18 души.

През отчетния месец по Националната програма “Асистенти на хора с увреждания”, дейност “личен асистент” са работили 67 лица, от тях 48 в Община Враца и 19 лица в Община Криводол. В дейност „помощник-възпитател” са работили 7 лица, от тях: 6 в община Враца и 1 в община Криводол.