Безплатните ултразвукови изследвания за рискови новородени и недоносени бебета включват : трансфонтанелна ехография , ехографско изследване на коремни органи и ултразвуков скрининг на слуха. Те са напълно безвредни и щадящи методи, чрез които се осъществява надеждна профилактика на често срещани проблеми, особено при недоносени и рискови групи деца.

Консултациите ще се провеждат както през 2016 година , а именно всяка последна събота на месеца. Първите насрочени дати за прегледи ще започнат от 29 януари и 26 февруари, а всички желаещи родителите могат да запишат децата си на тел: 02/403 4000 и 02/403 4928.

,,Рисковете на недоносените бебета и децата, са най-често свързани с двигателното и нервно-психическоторазвитие и това изисква високоспециализирано проследяване“, отчита началника на Неонатологията д-р Масларска. Родителите ще бъдат консултирани и за всички останали въпроси, свързани с необходимите медицински и домашни грижи за децата от служителите на отделението по Неонатология на МБАЛ „Токуда Болница София“