„Стресът се получава в резултат от ума ни, който подготвя тялото за реакция на някаква заплаха – в днешно време прекарваме много време в това да се притесняваме за нещо, което не се е случило“, коментира създателката на коучинг академия Литзи Еслер, цитирана от изданието.

По нейни думи това е предпоставка за постоянен стрес, несигурност и напрежение. Затова от „Гардиън“ препоръчват работното ни място да има повече растения и домашни любимци.

Алое верата или бамбукът значително спомагат за запазване на спокойствието, а галенето на куче води до образуването на окситоцин (бел. прев. хормон на щастието) в телата ни. Сред другите препоръки е пускането на музика, тъй като е доказано, че тя помага на производителността и я увеличава.

Други съвети наблягат на социализацията между служителите, както и на отбелязването на постигнатия успех. „Да отпразнуваш постигната цел е важно“, коментира мениджърът Джилиан Ратрей от шотландската Кралска банка. Не на последно място се нарежда и обособяването на зона за отдих с много възглавници и меки столове.