Във втора възрастова група Зорница Тошкова спечели сребърен медал и покана за музикална гимназия. Тя е изпълнила „Двугласна фуга“ на Бах, Соната в ре мажор първа част на Хайдн, „Игра“ на Крум Табаков и „Катеричка“ на Текелиев.

Златен медал в пета възрастова група грабна Томас Симеонов с изпълнението на 3 пиеси от Крум Табаков, Соната в ми минор на Хайдн и „Прелюдия“ на Андрей Стоянов.

На следващия ден двамата пианисти са участвали в Националния конкурс „Орфеева дарба“. Томас Симеонов, единствен в своята група е със златен медал, а Зорница Тошковеа със сребърен.
Родителите на Томас са получили предложение от журито за кандидатстване за специална стипендия на Министерството на културата. Диплом за високи творчески постижения с участници лауреати е получила и г-жа Ирина Николаевна.

На 15 април 2019 г. на нашите таланти им предстои пътуване до Перник за участие в Международен конкурс за деца и младежи. Пианистите ни имат покана от международно жури за участие в конкурс в Лондон през месец юни.