Във Враца беше експонирана 17-та Областна изложба-конкурс на деца от предучилищна възраст "Моето детство - приказно вълшебство“. Проявата се организира от Регионалния инспекторат по образование със съдействието на Община Враца, Регионалния комитет на световната организация на предучилищно образование, ОДЗ „Брезичка“, СОУ „Отец Паисий“ и Регионалната библиотека „Христо Ботев“ и се провежда под патронажа на областния управител Малина Николова.

Тази година в изложбата участват над 250 рисунки на 205 деца. Творбите бяха оценени от жури, съставено от художниците и учители в СОУ „Отец Паисий“ Евгени Генков и Васил Ангелов и от старши експерта по предучилищно възпитание в РИО - Враца Даринка Костадинова.

За своите рисунки 15 деца от детските градина в област Враца и техните учители бяха наградени от зам.-кмета на Враца Петя Долапчиева, директора на РИО - Враца Галина Евденова и зам.-областния управител Ирина Иванова. Щастливо детство, весело лято и много усмивки, пожела на всички участници в изложбата Петя Долапчиева. Малчуганите от Вокално-инструментална формация „Чуруликчета“ при ОДЗ „Брезичка“ също поздравиха своите талантливи приятели-художници.