Съставът на Ботевъ (Брусен) в този двубой: Иван Тончев, Коста Рагьов, Светлин Каменов, Теодор Тодоров, Преслав Петков, Мартин Монов, Николай Момчилов, Станислав Иванов (кап.), Славчо Костов, Веселин Цеков и Владимир Цеков. През второто полувреме в игра влязоха Ивайло Иванов, Красимир Павлов и Генади Вълчовски.

В останалите два мача Ботев (Попица) победи Огоста Б (Хайредин) със 7:2 в отложена среща от първия пролетен кръг, а Ураган 33 (Софрониево) се наложи над Любимец (Търнава) с 4:2.

Начело в класирането, четири кръга преди края на шампионата, е Ботевъ (Брусен) с 42 точки, следван от Ботев (Попица) с 38 т. и Строител (Кунино) с 34 т. В следващите два кръга тимът от мездренското село почива, като ще запише служебни победи срещу отказалите се от участие в първенството Искра (Власатица) и Аугуста (Хърлец). Така на практика звездната команда, водена от президента на клуба Петко Карашлийски, вече е недостижима на върха.

Последният домакински мач на Ботевъ (Брусен) е на 20 май, когато приема предпоследния в таблицата Любимец (Търнава). Очаква се тогава новакът в групата да вдигне купата за първенец в "Б" ОФГ и да спечели за пръв път в историята си промоция за по-горната, "А" областна група.