Въпреки че не падна гол, през първото полувреме не липсваха интересни ситуации пред двете врати. Най-запомнящата се от тях бе в 25-ата мин., когато нападателят на домакините Цветослав Ценов-Заицата падна в наказателното поле и главният рефер Ивайло Данчев посочи бялата точка. Футболистът на "жълто-черните" обаче си призна, че срещу него не е извършено нарушение и съдията отмени дузпата - проява на феърплей, за която Ценов беше възнаграден със заслужени аплодисменти от публиката и поздравен от арбитъра.

Изходът от двубоя беше решен в рамките на 5 минути след почивката, когато "канарчетата" от Брусен набързо вкараха три безответни гола. В герой на мача за пореден път се превърна централният нападател Габриел Петров. Най-напред в 48-ата мин. Габи засече с глава центриране от левия фланг на капитана Станислав Иванов и изведе бруснени напред в резултата - 1:0. Секунди по-късно отново той се възползва от грешка в отбраната на гостите и покачи на 2:0, а в 52-ата мин. оформи своя хеттрик в мача и направи преднината на "жълтата подводница" класическа - 3:0.

Крайното 4:0 фиксира отново Габриел Петров в 83-ата мин. след асистенция отдясно на устремилия се в атака универсален бранител Преслав Петков-Тихача.

Ботевъ (Брусен) игра в следния състав: Иван Тончев, Коста Рагьов (60 мин. Светлин Каменов), Павел Атанасов, Теодор Тодоров, Преслав Петков, Мартин Монов, Славчо Костов, Йоаким Стефанов (75 мин. Христо Христов), Габриел Петров, Станислав Иванов (кап.) и Цветослав Ценов (85 мин. Владимир Цеков), водач на отбора - Пламен Данов-Пикапа, президент на клуба - Петко Карашлийски.

Начело в класирането в "Б" ОФГ Враца е Ботев (Брусен) с 30 точки и голова разлика 45:13. Втори е Ботев (Попица) с 26 т. и мач по-малко, а трети е Строител (Кунино) с 25 т.

В следващия кръг Ботевъ (Брусен) гостува на Любимец (Търнава). Мачът е в събота, 7 април, от 17:00 часа.