© Веско Николов

Каузата има за цел да информира, подкрепи, заинтригува и направи съпричастни хората към останалите, страдащи от психични заболявания, но и да разруши стигмата, която те носят със себе си. Инициативата провокира обществото да се огледа в околните, да се научи да разпознава симптомите на най-честите заболявания, осигурявайки адекватна реакция, с която да се помогне на заболелия. Също така чрез множество включвания във фейсбук страницата д-р Гевара ще добавя полезна и интересна информация, свързана с психичните заболявания. Ще има и включвания на живо с нови хора и нови истории.

“Главната ми цел ще бъде да изтъкна факта, че това са истински заболявания и че превенцията, лечението и рехабилитацията са отговорност не само на специалистите, но и на всички нас като членове на семействата, приятели, колеги и нация“, пише д-р Калоян Гевара във фейсбук страницата на инициативата.

Събитието започва днес от град Видин и е подкрепено от Nobel Pharma. Всеки, който желае, може да се включи към определени участъци от маршрута. За тази цел трябва да се свърже с д-р Гевара в социалните мрежи ТУК