© Снимката е илюстративна

Друг водач, седнал зад волана след употреба на наркотични вещества, е задържан при полицейска проверка в гр. Берковица. На 21.10.2023 г. около 02:06 ч. на ул. „Александровска“ при разклон за кв. „Раковица“, дежурни служители на РУ Берковица спрели за проверка лек автомобил „БМВ 330 Д“ с монтанска регистрация, управляван от 21-годишен берковски жител.

При извършената проверка за употреба на наркотични вещества и/или техни аналози с техническо средство drager drug test е установено, че водачът управлява под въздействието на наркотични вещества и/или техни аналози -уредът е отчел положителен резултат на амфетамин.

По случая е извършен оглед, лекият автомобил е иззет от органите на МВР. С полицейска заповед на водача е наложено задържане до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.

Междувременно задържан бе и шофьор на тежкотоварен автомобил, за възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си. На 20.10.2023 г. около 21.40 ч. на международен път Е 79, км. 104, на обособен пункт за престой на товарни автомобили, 41-годишен грузински водач седлови влекач "Ивеко" с прикачено към него полуремарке с полски рег. номера попречил на двама полицейски служители да изпълняват служебните си задължения, свързани с организация и контрол на придвижването на товарните автомобил в посока към град Видин, като не изпълнил дадените му от тях указания за спазва установения ред за движение и престой.

Водачът направил опит за физическа саморазправа със служители, при който скъсал елементи от униформите им. С полицейска заповед на нарушителя е наложено задържане за срок от 24 часа в РУ Монтана. Пробите на водача за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство.