Полицаите заварили 29- годишния И. С. П. от Вършец. Същият бил в нетрезво сътояние, със следи от удари по лицето. С разкъсана долна устна, кръвоизлив на главата и съмнение за избити зъби, пострадалият е откаран във Филиала за спешна медицинска помощ Вършец за оказване на лекарска помощ.

При прегледа медиците установили, че има и загуба на съзнание и наранявания по пръстите на лявата ръка. Когато се свестил, младежът разказал, че е бил бит зверски и ограбен. Задигнат е мобилен телефон, личните документи и около 200 лева. Заради тежкото състояние, младият мъж е откаран в монтанската болница за последващи изследвания и лечение.

Своевременно по случая е сформирана дежурна оператвина група. Разследващите са открили множество петна от кръв. Извършен е оглед на местопроизшествието. От проведените оперативно- издирвателни мероприятия са установени и разпитани свидетели. Ченгетата разкрили бързо извършителите на грабежа - 21- годишният И.В. С. и непълнолетният му брат К. В. С. на 14 години. Двамата са направили пълни самопризнания, не отричат побоя, но твърдят, че вещите намерили на земята. 115 лева предали на майка си, а мобилният телефон дали на съсед. Впоследствие са върнати с протокол от властите.

По случая е образувано досъдебно производство, уточняват от полицейската дирекция в Монтана.