© levski.bg

"Чувствам се добре тук. Завръщам се с хубаво чувство, защото на „Герена” мина моето детство. Надявам се да имам още много радостни моменти занапред”, заяви пред Levski TV след подписването на договора Антонио. „Амбициите на Левски и моите лични амбиции винаги са били победа и трофеи. Надявам се да не изневеря на себе си и да направим тези амбиции реалност. Надявам се да се подготвим добре, стадионът да е пълен и нашите привърженици да ни подкрепят. На феновете ни пожелавам да подкрепят отбора, защото отборът е силен, когато те са зад нас!”, коментира още футболистът.

© levski.bg

Антонио Вутов е възпитаник на детско-юношеската школа на Локомотив (Мездра), откъдето през 2010 г. е привлечен в Левски (София). Дебютира за мъжкия отбор на столичния клуб на 8 април 2012 г. в двубоя срещу Локомотив (София) от 23-ия кръг на първенството в „А” група, с което стана най-младият футболист, обличал синята фланелка в групата на "майсторите”: 15 години, 10 месеца и 2 дни.

През периода 2012-2014 г. записва 28 официални мача за Левски, в които отбелязва 3 гола. През 2012 г. получава престижната награда "Откритие на годината" от Асоциацията на българските футболисти. Междувременно се утвърждава като капитан на юношеския национален отбор до 17 г., а впоследствие стига и до младежки тим на нашата страна.

В началото на 2014 г. подписа договор за четири години и половина с елитния италиански клуб Удинезе. През 2014-2017 г. игра като преотстъпен в третодивизионните Козенца и Лече, с екипите на които записа 31 официални мача. През пролетта на тази година бе преотстъпен на Ботев (Пловдив) и бе с основен принос за доброто представяне на "канарчетата” и за спечелването на Купата на България.

Екипът на MediaNews пожелава успех на Антонио в Левски!