© Marco Lezzi, uslecce.it

Младежкият национал на България Антонио Вутов, който през новия сезон ще играе като преотстъпен от Удинезе в третодивизионния италиански тим Лече, сподели своите очаквания от предстоящата кампания пред официалния сайт на клуба uslecce.it

Според Антонио тимът от Lega Pro може да помогне много за неговото развитие. "Разбирам се добре с новите ми съотборници, заяви Вутов. Те са добри момчета, щастлив съм от трансфера си в Лече - това е място, което може да помогне много за моето развитие”.

"Настоящият период е тежък, но ние работим, за да поставим основите за доброто ни представяне през новата година.”

Бившият възпитаник на школата на Локо (Мездра) и юноша на Левски изрази задоволство от схемата, използвана от треньора Паскуале Падалино в контролата срещу Белведере Спинело, завършила 10:0, в която Антонио отбеляза един гол: "Харесва ми системата, с която играхме в първата ни контрола. Обичам да атакувам, силният ми крак е левият. Моите силни страни? Предпочитам да се концентрирам върху нещата, които трябва да подобрявам, а като футболист на 20 години трябва да подобрявам всички аспекти от играта.”

"Минах през всички национални юношески гарнитури, а този период в Лече ми дава възможност да се утвърдя в младежкия отбор на България до 21 г. Целта ми? Да се справя добре с червено-жълтата фланелка и да бъда полезен на отбора.”

На въпроса дали се познава с Валери Божинов, който преди време играеше при "джалоросите”, Вутов отговори: „Познавам го, срещали сме се няколко пъти. Той израсна в школата на Лече и винаги е говорил хубави неща за този клуб.”

Източник: uslecce.it