Фестивалът “Арлекин” се провежда под мотото “Светът в моите очи” и има за цел да стимулира детската и младежка фантазия и творчество за създаване на оригинални филми, телевизионни предавания и репортажи: музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия и всички останали формати, към които децата проявяват интерес, също така интернет медии и радиопредавания, включващи всички жанрове.

Антонина Лозанова разказва за осмото издание на феста във Варна: " В рамките на програмата имахме обучения по драматургия и анимация. През тези три дни трябваше да защитим изготвеното от нас. Аз участвах с два документални филма. "Обратно броене" е филм за моя клас, тъй като сега завърших училище. Импресивно представих всичко, което преживяхме през бурната година. Той беше номиниран и в категорията "Най-добър документален филм".

Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката, със съдействието на Община Варна и Държавната агенция за българите в чужбина.

Източник: actualno.com