Антикорупционният съвет отчете добра обща координация през миналата година между членовете на съвета, местната власт и териториалните звена, както и ползотворно сътрудничество с представителите на съдебната власт и действащите общински обществени съвети за превенция на корупцията.

"Като добра практика се представи организираната през 2016 г. кампания, включваща беседи с ученици от представители на Съдебната система, МВР и РУО - Враца, както и образователна кампания на НАП "Влез в час с данъците“, реализирана сред подрастващите от 14 до 18 години“, заяви Ирина Иванова.

Зам.-областният управител допълни, че приоритет за първото тримесечие на настоящата година е поставен върху произвеждането на честни предсрочни парламентарни избори.

Членовете на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията приеха мерките по осъществяване на Плана за действие за 2017 г. „Планът за действие е отворен за всяка добра инициатива и дейност, която цели популяризиране на добри антикорупционни практики в обществото“, обяви в края на заседанието Ирина Иванова.