Снимки: Daniel Franek, Okiem Fotoreportera

В събота нашите танцьори и музиканти се включиха в стрийт парад и пърформанс в гр. Висла, Силезко войводство, в околностите на който се намира шанца за ски скокове, кръстена на известния полски ски скачач Адам Малиш, четирикратен победител в Световната купа и носител на три сребърни и един бронзов медал от Олимпийските игри.

Освен Ансамбъл "Мездра", който представя България, в пъстрото шествие по улиците на Висла и в артистичния рerformance в центъра на града взеха участие танцови формации от още осем европейски и азиатски държави - Akutagawa High School Taiko Club от Такаса́ки, Япония, SMA Al-Azhar Kelapa Gading от Джакарта, Индонезия, Shivam Nrutya Cultural Academy International от Вани, Индия, I Terrazzani от Трабѝя, Италия, Grupo Folklórico Nosa Terra de Pereiras от Мос, Испания, Kocaeli Armelit Folk Dance Ensemble от Измит, Турция, Foklorni ansambl "Branko Radičević" от Сремска Митровица, Сърбия и Folkloren Ansambl "Kitka-Istibanja" от Оризари, Македония.

Снощи мездренските самодейци изнесоха 45-минутен концерт в гр. Шчирк. Днес следобед те участваха в стрийт парад по улиците на същия град, а довечера от 21:00 часа местно (22:00 българско време) имат концерт в 40-хилядния гр. Освиѐнцим, Малополско войводство.

Утре възпитаниците на хореографа Мирослав Аспарухов ще изнесат концерт в гр. Ма̀ков Подхаля̀нски, а във вторник по програма имат неформална среща на всички групи участници във фестивала в гр. Жѝвец