За втора поред година семейство Стюард гостува в училището в навечерието на празниците. Домакините бяха приятно изненадани, че техният голям приятел Адам вече общува с тях на български и с готовност потропва нашенско хоро. Заедно с него и съпругата му, бе и Таня Станчева. Тримата са основни дарители на училищния клуб “Добротворци”, спечелил не една награда за благотворителните си инициативи.

Кампаниите за осигуряване на дрехи, обувки и учебни помагала са насочени към ученици в неравностойно положение. Провеждат се периодично в учебното заведение благодарение на Christmas Appeal for Bulgaria. Организацията се ръководи от семейство Стюард.
“Получените от Англия пратки се сортират по възрастови групи. С помощта на класните ръководители се изготвят списъци и даренията се раздават на нуждаещите се”, сподели учителката Албена Цветкова.

Добротворците са осъществили три големи кампании, при които са набавени облекла, обувки и учебни пособия за деца от над петдесет семейства. Осигурени са екипи за всички спортни отбори в СУ “Иван Вазов”.

След Вършец, двойката от Англия посети сирачета в Монтана. За тях също имаше коледни изненади - дрехи и играчки.