Гости на празника бяха кметът Генади Събков, Лорета Колева - старши експерт в Регионално управление на образованието - Враца, бивши директори и учители и родители.

Генади Събков поздрави учителите и учениците, като подчерта, че той също е възпитаник на това училище с почти вековна история. Той пожела на учениците и техните учители преди всичко здраве, упоритост и най-вече вяра, че всеки един от тях, излизайки от този храм на знанието в нашия град, ще намери своето достойно място в обществото и ще постигне мечтите си. Кметът заяви, че общинското ръководство ще продължи да дава всичко за бъдещето на децата в града.

В своето слово директорът на учебното заведение Мариела Горанова заяви, че целта на целия педагогически екип е да предложи на учениците качествено образование, както и да изгради едни достойни личности. категорична бе в словото си директорката на учебното заведение

Талантливите възпитаници на училището с името на Вазов поднесоха богата литературно-музикална програма от стихове по и за патрона на школото, а танцьорите от фолклорния танцов състав, с ръководител Мирослав Аспарухов, за пореден път предизвикаха аплодисментите на всички с огнените ритми на българското хоро.

По време на тържественото отбелязва на 95-годишнината на СУ "Иван Вазов" бяха наградени най-изявените ученици, завоювали престижни места в различни конкурси, олимпиади и спортни състезания.

Тържественото честване на юбилея завърши с концерт в Дома на железничаря под наслов "Нашето небе".