Има 7 нови случаи на деца, 5 от които са от Плевен, всичките са момчета. Има и момиченце на годинка, всичките обаче са в леко състояние.

Заразените медици са 147, т.е. има 9 нови случая и процентът остава 11%. Седем нови болни медици има в "Пирогов", като всички са от различни клиники и 1 само е лекар. По 1 заразен има във ВМА и "Св. Иван Рилски", но не лекари.

206 са оздравелите, с 1 повече за 24 часа, 56 са починалите, също с 1 повече. 301 души вече са в болница, 41 са в интензивно отделение.

На въпрос колко общо теста са направени до момента, отговорът на Мутафчийски беше - няма да е съвсем точно, очакваме в близките дни да се включи системата за автоматично отчитане на тестове. Сега актуализацията била на 4-5 дни. За днес били 300 теста, но много целенасочено било търсенето, в целеви групи, а в предишни дни, с по 1100 теста на денонощие, нямало толкова много открити.
Мутафчийски се оплака, че в неделя нямало подадени резултати от много лаборатории, защото вирусолозите са малко и не може да работят постоянно.