© Община Берковица

Един от приоритетите в мандатната програма на кмета Радослав Найденов е модернизация на спортната инфраструктура в образователните институции. Основен ремонт на съществуващия физкултурен салон ще прави Трето Основно Училище “Иван Вазов”, гр. Берковица.

Нови спортни площадки ще изграждат в Лесотехническа професионална гимназия, Второ ОУ “Христо Смирненски”, Четвърто ОУ “Георги С. Раковски” и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - село Замфирово.

До 10 януари 2024 г. беше срокът, в който образователните институции в Община Берковица депозираха своите проекти по програма „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища“ за периода 2024 – 2026 г.

Тя се реализира в три модула:

Модул 1 „Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони“;

Модул 2 „Основен ремонт на съществуващи физкултурни салони“:

Физултурни салони, които са затворени или застрашени от затваряне - изпълнение на мерки за енергийна ефективност, ремонт на покрив и вътрешен ремонт (подмяна на спортна настилка, подмяна на ОВК, ВиК и/или електро-инсталациите, боядисване, ремонт на съблекални и/или санитарни възли, доставка на оборудване и обзавеждане и др.);

Модул 3 „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“.

Целта на програмата е подобряване на спортната култура и физическото възпитание в училищата, чрез предприемането на мерки, които да доведат до изграждане, разширяване и модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното ѝ използване за физическо възпитание и спорт от учениците, както за провеждане на редовните часове, така и на дейности извън учебния план.