10-годишно момче, управлявало тротинетка, е пострадало при ПТП с лек автомобил в гр. Монтана, съобщават от полицията.

Сигналът за произшествието е получен на 23.07.2023 г. от ЕЕН 112. При посещение на място е установено, че същия ден на кръстовище в ж.к. „Пъстрина“ в гр. Монтана е реализирано ПТП между тротинетка, управлявана от 10-годишно момче от същия квартал и лек автомобил "Шевролет Авео", управляван от 32-годишен монтански жител.

Пробите за алкохол и наркотици на водача на лекия автомобил са отрицателни. Пострадалият водач на тротинетката е настанен с комоцио в МБАЛ Монтана, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21.07.2023 г. около 08,30 ч. на републикански път III-102, в местността "Ливагето" в землището на с. Горна Ковачица, възникнало ПТП между лек автомобил "Фолксваген Голф" , управляван от 36-годишен водач от село Аспарухово и колесен трактор "ЮМЗ" с водач на 67 г. от село Горна Ковачица.

При ПТП-то са водачът на трактора получил комоцио и повърхностни наранявания. Той е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ Монтана, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Лом.