От 3:00 часа през нощта в събота екипи на Общинското предприятие "БКС - Враца" почистват и осоляват градската пътна мрежа, както и вътрешно-кварталните улици. Четири трактора и девет снегорина са се включили в снегопочистването на града. 146 работници обработват тротоарните ивици и спирките. Използвани са и малки роторни машини. Общинското предприятие разполага на склад с около 500 тона сол.

Контролът по снегопочистването е възложен на служителите от Звено "Инспекторат“ към Община Враца, както и на дежурни екипи на администрацията.

Проблеми при снегопочистването в града създават неправилно паркираните автомобили. Съвместно със служители на Районно полицейско управление са репатрирани моторни превозни средства, които затрудняват движението на снегорините.

Община Враца отправя апел към жителите на града да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на снегорините и машините, както и когато чистят пространствата пред домовете и гаражите си, офиси и магазини да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини.

Община Враца призовава също така, собствениците на търговски обекти и частни имоти да премахнат ледените висулки от сградите и да обезопасят около обектите.