"В момента спирката отново е в състояние, което я прави негодна за употреба и се налага ОбП “Чистота“ отново да я възстановява“, поясни директорът на предприятието Николай Несторов. Той призова гражданите на Мездра да бъдат активни в подаването на сигнали за нередности.

"Това е поредният вандалски акт от наши съграждани за последните няколко месеца. Имахме няколко случая на изкоренени растения, счупени пейки и дори каменни саксии, бутнати във фонтана на площад "България“, както и запалени кофи за смет. Апелирам всички ние да бъдем коректив на подобно деструктивно поведение и да подаваме сигнали, когато станем свидетели на подобни действия, а не едва когато вандалските прояви са се случили“, призова по този повод Несторов.

Междувременно кметът на Мездра издаде заповед да се направи оглед на всички спирки на територията на града, за да се опише актуалното им състояние и при необходимост да се предприемат действия за възстановяване.

Община Мездра апелира към всички граждани, които станат свидетели на вандалски прояви от какъвто и да е характер, да сигнализират за това на Дежурния по съвет на тел. 0885 69 55 04 или в Районното управление на МВР.