На базата на подадените номинации експертна комисия, назначена от кмета на Мездра, ще определи 10-те най-добри спортисти, Спортист №1, Треньор и Отбор на годината на община Мездра

Новост тази година е, че освен купи и грамоти, Спортист №1, Треньор и Отбор на годината ще получат и парична премия от по 1000 лв. С по 100 лв. ще бъдат стимулирани и останалите спортисти, намери място в Топ 10.

Другият нов момент в регламента е, че в класацията за "Отбор на годината” ще бъдат отличени три най-добри тима, а не един, както бе досега, които ще заемат съответно първо, второ и трето място в подреждането.

Ще бъдат връчени и два специални приза - на треньора по лека атлетика Георги Митев за цялостен принос в развитието на спорта в общината и във връзка с неговата 70-годишнина и за Спелеолог на годината, определен след вътрешно клубно допитване от Спелеоклуб - Мездра

Церемонията по награждаването ще се състои на 21 декември (сряда) от 18.30 часа в ресторант "Родина”.

Анкетата за определяне на 10-те най-добри спортисти, Спортист №1, Треньор и Отбор на годината се организира от Община Мездра за 16-ти пореден път.