"В разчистването му е ангажирана много техника и роторен снегорин. По пътя в почивните дни е имало интензивно движение в двете посоки и в последните три дни многократно се е случвало да бъдат теглени закъсали заради летни гуми автомобили", уточни Антонов.

Тежкият мокър сняг, който валя три дни в Монтанско, скъса много жици на електрическите далекопроводи и остави без ток много селища в региона, заяви областният управител. Към момента все още не е възстановено електричеството в 27 села.

След като на 26 ноември през нощта цялата област остана без ток, то към 11:00 електрозахранването в областния град и по-голямата част от региона беше възстановено. Екипите на „Електрохолд“ продължиха работа и през нощта за възстановяване на електрозахранването в още 70 села от 10 общини от региона.

"Към момента в повечето от тях токът е пуснат, но в 27 села в общините Берковица, Вършец, Монтана, Георги Дамяново и Бойчиновци още няма електрозахранване. Наети са и допълнителни екипи за работа по авариите, но на места достъпът до скъсаните проводници е затруднен заради големите количества сняг и пресечения терен.

На някои места аварийните екипи се придвижват с АТВ-та, за да стигнат до точното място", обяви Ивайло Антонов. В момента най-много сняг в региона има в община Вършец, където снежната покривка е 50-60 сантиметра.

В общините Чипровци и Берковица снегът е 30-40 сантиметра, а в равнинната част на региона е 5-10 сантиметра.