Следващото заседание на Комисията за разглеждане на документи ще се състои през месец декември. Кандидатстването може да се извърши чрез подаване на Заявление до кмета на общината, по образец, в Центъра за административно обслужване на Община Козлодуй на адрес: гр. Козлодуй, ул. „Христо Ботев” № 13. Помощта се отпуска до една година след раждане/осиновяване на детето.

Обект на финансиране са както самотни родители, така и семейства, при които поне единият от двойката е жител на общината не по-малко от 1 година. Важни условия при кандидатстването са: родителите/осиновителите да имат навършени 18 г. към датата на раждането или осиновяването; да нямат просрочени задължения към Община Козлодуй към момента на подаване на заявлението.

Финансирането по този Правилник ще подпомогне младите семейства, както и раждаемостта в община Козлодуй, ще стимулира отговорното родителство и ще допринесе за изпълнение на целите, заложени в Програмата за управление на Община Козлодуй за периода 2019-2023 г.

Правилникът действа на територията на община Козлодуй от началото на 2019-та година. От тогава до момента общо 245 родители/осиновители са получили еднократната помощ в размер на 600 лв. Само през 2020 г. средства са получили 108 родители/осиновители.