Изложбата беше представена от Дончо Планински, председател на дружество "Тенец”, а самите авторки - от Нели Василева, главен експерт "Култура" в Община Монтана.

Любителите на изобразителното изкуство могат да видят пейзажите на Таня Василева, вълнените тъкани пана и плъстени елементи на Лорета Велкова - носителка на наградата за приложно изкуство „Тенец” от 2016 г., керамиката на Светлана Иванова, малка пластика на Мариана Тодорова, рисувано стъкло на Сияна Миланова, както и портрет на десетокласничката Алис Колева.

Своя творба представя още един носител на награда за млад автор „Тенец” от 2014 година Виолета Апостолова. Десислава Григорова - автор на патриотичен клип, показва използваните в него елементи. Експозицията включва още резба на Василена Александрова, живопис на Мария Григорова, Виктория Михайлова, Петя Димитрова, Бранимира Петрова, Рая Симеонова, декоративни пана на Румяна Костова и композиция на Даниела Йорданова.

Повечето от участниците са ученици от школата на Рени Петрова, която участва в изложбата с един пролетен етюд - акварел.

Бяла хризантема подари на всяка от талантливите дами кметът на Монтана Златко Живков.

Камелия Александрова