Според полицията на 17 септември т. г. на пътя от Монтана към село Ерден А. Д. от София шофирал лек автомобил „Мерцедес“, но нарушил правилата за движение и на ляв завой излязъл от пътното платно и влетял в частен двор, където колата се преобърнала.

При катастрофата е загинал 25 годишен младеж от Монтана – пътник в автомобила, а 22 годишно момиче от Вълчедръм, пътувало в „Мерцедеса“ , е настанено със счупена ключица в областната болница.

При извършената на място проба за алкохол на водача на автомобила – А. Д. дрегерът е показал 2,08 промила. Окръжна прокуратура поиска спрямо А. Д. да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като счита, че по делото са събрани достатъчно доказателства, че именно той е извършител на деянието и съществува опасност да се укрие.

Според защитата на обвиняемия разследването е на ранен етап и не може да се обоснове предположение, че А. Д. е извършител на деянието, а наличието на настоящ и постоянен адрес на А. Д. в София и полаганите от него грижи за малолетния му син изискват по-лека мярка за неотклонение. ю

Съдът прецени, че са налице достатъчно доказателства, че пътния инцидент е възникнал по вина на А. Д., но не намери опасност той да се укрие и да извърши ново престъпление.

А. Д. не е осъждан досега, а състоянието му след катастрофата, при която е получил телесни увреждания, изисква лечение и също изключва възможността от укриване, обяви съдът.

Затова Окръжен съд – Монтана определи мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 1500 лева на обвиняемия, която трябва да бъде внесена в пет дневен срок.

Определението подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд в тридневен срок.


Източник: montana24.net