Екипът на най-голямото детско заведение в Мездра избра нетразиционен начин да отбележи празника на града във време на пандемия. Педагогическите специалисти и родителите на техните възпитаници единодушно решиха, че Денят на Мездра е празник не само на града, но и най-вече на неговите бъдещи стопани - децата на Мездра. По този повод директорът на детското заведение Атанаска Христова и нейните колеги сътвориха истински празник за своите възпитаници, изпращайки в небето техните послания.

В притихналата сграда на детската градина не се чуваше веселият глъч на стотиците деца, но тук бяха дошли техните учители, които написаха в отворено писмо до небесния покровител свети Георги молбата и желанията на слънчевите деца на Мездра. Директорът Атанаска Христо отправи като молба и призив детските желания, събрани само в няколко искрени и по детски чисти желания.

Колко много невинност, искреност и простота са скрити в желанията на едно дете...Да погали цветята, да се усмихне на пеперудите, да се радва на слънцето...За да изпратят тези надежди в небето, учителите от всяка група бяха подготвили и своите лични послания и изпратени в небето с многоцветни балони, всеки един с името на детето и неговото послание.

Прекрасният екип на ДГ "Слънчице" за пореден път показа какво значи да си част от бъдещето, да обичаш, да се грижиш и да вярваш, че децата са нашето утре, и че ДОБРОТО ПРЕДСТОИ!