Разпределението по населени места на заразените с коронавирус е следното: гр. Мездра - 68 активни случаи (59 под домашно лечение и 9 настанени в болница), с. Зверино - 17 случаи (15 под домашно лечение и 2-ма в болница), с. Боденец - 4 случаи (под домашни лечение), с. Горна Кремена и с. Игнатица - по 4 случаи (3-ма под домашно лечение и 1 в болница), с. Долна Кремена и с. Моравица - по 3 случаи (под домашно лечение), с. Брусен, с. Лютиброд и с. Ребърково - по 2 случаи (под домашно лечение), с. Ослен Криводол - 2 случаи (1 под домашно лечение и 1 в болница), с. Дърманци, с. Злидол, с. Крета, с. Очиндол, с. Старо село, с. Типченица и с. Цаконица - по 1 случаи (под домашно лечение).

Броят на контактните лица на диагностицирани с COVID-19, които в момента се намират под задължителна 10-дневна карантина в домашни условия, е 131.

Общият брой на лицата с положителна проба за коронавирус от началото на пандемията е 172-ма. 50 от тях са излекувани. Починалите са четирима.

От Общинския оперативен щаб призовават да се спазват стриктно въведените противоепидемични мерки, да се ограничат социалните контакти и хората да бъдат отговорни към своето собствено здраве, това на близките си и на всички останали хора!