Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, в София - около 8°.

Утре (12 октомври) ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб с променлива посока. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 23°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър с южна компонента. Максималните температури ще бъдат между 19° и 22°. Температурата на морската вода е около 21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. В планините времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 12°.

През следващите дни, до края на седмицата, времето у нас ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има в петък (13 октомври) следобяд, но вероятността за валежи е малка. Това се посочва в седмичната прогноза за времето у нас от 12 до 17 октомври, подготвена от дежурния синоптик в НИМХ Анастасия Кирилова.

Тя пояснява, че в следващите дни вятърът ще е слаб и с променлива посока. Температурите ще се повишават и през почивните дни минималните - ще са между 8 и 13 градуса, а максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

В понеделник (16 октомври) с ориентиране на вятъра от северозапад, ще прониква студен въздух. Облачността ще се увеличи и по-късно през деня ще започнат валежи. В Северозападна България температурите ще се понижат значително, а в източните райони ще са все още доста високи, до 27-28 градуса.

Във вторник (17 октомври) валежи ще има на много места в цялата страна. Температурите навсякъде ще се понижат, а максималните ще са между 15 и 20 градуса.

НИМХ, БТА