При проведени процесуално-следствени действия от имота на 48-годишен жител на село Бистрилица са иззети парична сума в размер на 2 375 лв, 7 листа с изписани срещу тях имена и цифри, тетрадка, карта за принадлежност към политическа партия и 4 патрона.

Направено е и претърсване на притежаваните от мъжа два леки автомобили. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано в РУ Лом за възпрепятстване на двама жители на ломското село Василовци да упражнят правото си на глас на предстоящите парламентарни избори.

Служители на РУ Лом извършили проверка на сигнал, според който на 15 и 18 септември служител на община Брусарци, извършващ техническо замерване на заведение в селото, заплашил собственика, че ще бъде съборен изградения от него навес, ако не гласува за определена политическа партия.

Образуваното досъдебно производство под наблюдението на Териториално отделение - Лом при Районна прокуратура - гр. Монтана.