На срещата гинеколожката обясни, че нейната идея и тази на фондацията е да се предоставят здравни услуги с внимание не само към клиничния резултат от лечението, но и към емоционално-психологическия комфорт на пациентите. Освен гинекологични прегледи кабинетът ще предлага и хирургично лечение на всички видове онкозаболявания на женската полова система.

Фондацията "Докосни щастието" поема 70% от цената на услугите в кабинета.Целта е да се отговори на здравните и социални дефицити в българското общество, предоставяйки достиженията на водещи медицински умове и практики в света, въвеждане на иновативни технологии, съчетани с грижа и състрадание към пациента.

Дамите в залата зададоха много въпроси, говориха за специфичните проблеми на женското здраве и необходимостта от повече информация. Особено внимание от страна на д-р Куцюруба бе отделено за превенцията и за това как дамите да се научат да разчитат сигналите на своето тяло.

Разговорът обхвана сериозната тема за силата, волята, търпението, старанието, страха, мълчанието и предразсъдъците, които стоят зад женската красота . Отговорите на лекарката потвърдиха тезата, че ще е много по-лесно, ако всички се доверяват на техния верен съюзник в грижата за здравето – превенцията. Тогава ще са направили първата най-голяма крачка да са грижат за себе си и да се обичат.

д-р Дионисия Куцюруба
д-р Дионисия Куцюруба

Д-р Куцюрба е член на Европейското дружество по естетична гинекология /ESAG/, на Медицинска асоциация по мастология /MANOS/ и на Гръцкото дружество за маточната патология и колпоскопия /HSCCP/. Тя има кабинет в Гърция, а от 28-ми, този месец, такъв е открит и във Враца, намира се на ул. „Цвятко Бобошевски” № 4 .