Предварителното разследване по случая е приключило, съобщи за MediaNews говорителят на държавното обвинение във Враца прокурор Камелия Трифонова. Районна прокуратура е изготвила обвинителен акт и вчера той е внесен в съда. Ромката от Мездра е обвинена за престъпление по Наказателния кодекс, раздел Престъпления против личността, за това че е подбуждала другиго към убийство в условията на продължаващо престъпление. Явно пазарлъкът е вървял дълго и сумата за мократа поръчка е договаряна няколко пъти преди спецполицаите да влязат в следите на аферата и да предотвратят престъплението.

Предстои делото да бъде насрочено във Врачанския районен съд. Задържаната под домашен арест ще бъде доведена в зала от съдебна охрана. През август някои медии писаха, че ромката била на гурбет в Испания. Там създала интимни отношения с жена от Враца, за убийството на чийто съпруг си потърсила килър.

На този етап няма официална информация за сексуалната ориентация на обвиняемата, пък и каквато и да е тя, едва ли е от значение щом се касае за престъпление. Причините да поръча убийство и доказателствата за мократа поръчка ще станат ясни в хода на делото. При доказване на вина, ромката вероятно ще влезе за известно време в Сливенския затвор. Какво ще бъде наказанието ще реши съда на основание чл. 117, ал. 2 от Наказателния кодекс, където се предвижда лишаване от свобода от една до шест години.