На специален брифинг здравният министър в оставка Костадин Ангелов препоръча задължително да се спазва физическа дистанция от поне 1,5 метра в храмовете по време на предстоящите големи християнски празници Лазаровден, Цветница и Великден, а вярващите да носят предпазни маски. Изключение се прави за свещениците.

Да не се целуват иконите, а върбовите клонки на Цветница да се раздават извън църквите. Това са част от препоръките, които здравните власти отправиха преди началото на Великденските празници.

Храмовете трябва да се извършва дезинфекция и да се осигурят дезинфектанти, да се регулиране на потока от хора, по възможност да се отварят прозорците и да се обособят отделни коридори за вход и изход на миряните.

Хората ще имат достъп до храма, като се препоръчва това да става в моменти и часове, когато няма струпване на хора, отчете държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той все пак уточни, че има и други начини да се почете празникът, освен да се ходи на църква.

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обявиха разхлабването на още мерки. Сред тях е и връщането на публиката на стадионите с 30% от капацитета им.