В Иновативно основно училище „Св. св. Кирил и Методий” град Мездра тържествено бе открита новата 2024/2025 учебна година. Тази година в тук ще се обучават общо 239 ученици, а 37 първокласници за първи път прекрачиха училищния праг, за да изпълнят с весела глъч просторните класни стаи.

В присъствието на стотици грейнали детски лица, учители, родители и гости, тържеството започна с издигането на националния флаг под звуците на химна и внасянето на знамето на училището. Тържествен водосвет отслужи отец Данаил Цинцарски и пожела на учениците, учителите и родителите здраве и благослов.

Поздрав към учениците, учителите и родителите поднесе зам.-директорът на учебното заведение Павлин Петров и зам.- кметът на община Мездра Нели Минева.

Тържеството продължи със стихове за първия учебен и изпълненията на талантливите малки певци, възпитаници на музикалния педагог Тони Яшова. Най-нетърпеливи бяха малките първокласници. Не по-малко вълнуващ първи учебен ден бе и за техните първи учители - Нели Петринска и Катинка Диковска.

След края на тържественото откриване, първи в училище влязоха със своите учители малките първокласници.