Децата от първи до четвърти клас в рамките на един учебен час бяха информирани как правилно да се грижат за своите зъби, така че да поддържат здрава и блестяща усмивка. Образователната и забавна игрова част включваше разпознаването от малчуганите на полезните и вредните храни. Децата получиха полезна информация за начините да се пазят от микробите. Те отговаряха на въпросите колко зъби има човек, и колко кучето, как се казва храната останали по зъбките, колко често трябва за сменят четката и колко паста трябва да слагат върху нея-колкото грахово зрънце.


Няма нищо по-хубаво от усмихнатото детско личице. Пътят към здравата и сияйна детска усмивка несъмнено преминава през добрата дентална хигиена още от най-ранна възраст. Зъбомобилът дойде във Враца за да разберат децата как да си мият правилно зъбките и това да им е приятно. Orbit Зъбомобил тръгна на път през март тази година. Пътят му мина през около 20 български града, където са направени профилактични прегледи и обучение на почти 10 000 деца.

Във възрастта, в която децата сменят зъбите си, е особено важно те да бъдат прегледани от специалист, който да установи възникващите проблеми навреме. Това е и възрастта, в която се създават трайните хигиенни навици – казват организаторите на мисията „Подари усмевка”. Защо са решили да се погрижат за детските усмивки? Защото те са най-силното нещо на света. Усмивката е универсален език и еднакво неустоима за всички. Тя притежава една необикновена супер сила – може да накара дори възрастните да й отвърнат със същото. Всяко дете, посетило Зъбомобила, след съгласие на своите родители, получи безплатен стоматологичен преглед и предоставяне на зъбен статус с препоръка за следващи стъпки.