© Община Монтана

„Това беше труден процес, но направихме правилния избор да ремонтираме съществуващи жилища, вместо да строим нови, заяви кметът Златко Живков. Наемателите живееха при много неблагоприятни условия. Повечето от тях са хора, които трудно могат да си платят текущите сметки. Помещенията бяха в лошо състояние от дългогодишна експлоатация. Сега те са променени, ремонтирани, осъвременени и по-уютни. Благодарността, която видях в очите на хората, оправдава всичките ни усилия”, допълни той.

Ремонтът на общинските жилища е извършен по проект за осигуряване на съвременни социални жилища, финансиран от оперативна програма „Региони в растеж” в изпълнение на интегрирания план за градско възстановяване развитие на Монтана. Инвестицията е в размер на 1 милион 144 хиляди лева като от тях 1 милион 24 хиляди лева е безвъзмездна финансова помощ, останалите са собствен принос на община Монтана.

Обновените социалните квартири се намират в ж.к. „Младост” 1 и в 2. Това са 11 гарсониери, 10 двустайни апартамента и 1 тристаен. Освен вътрешен ремонт в тях са подменени мебелите и домакинските електроуреди.