Припомняме, че в края на май миналата година с водосвет и полагане на символичен основен камък стартира изграждането на многофункционална спортна зала в СУ "Христо Ботев" - Враца. Тогава беше обявено, че строителството на обекта ще се реализира по проект "Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на образователни институции", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Средствата, които ще бъдат инвестирани, са в размер на 1 815 180 лв., а изграждането на съоръжението трябваше да приключи до месец октомври 2018 г.

Ако все пак изпълнител се намери бързо и строителството продължи, модерната сграда ще разполага с игрище за официални срещи и друго помощно игрище. Общият капацитет на трибуните е за 346 посетители. От тях 326 седящите места, 4 за лица в неравностойно положение и 20 за правостоящи.

Веднага след съобщението на кмета в социалната мрежа, общинският съветник и областен лидер на ДПС Борислав Банчев подаде сигнал в прокуратурата за извършвани нередности при строежа на спортната зала. Той заяви пред медиите, че не знае защо договорът е прекратен от Каменов, но е сигурен, че има нещо нередно.