© АПИ

Създадена е следната организация на движение: товарните автомобили в посока София на АМ „Хемус" се пренасочват на пътен възел „Ботевград“ към Ботевград, където по околовръстния път на града, трафикът продължава по пътя Ботевград-София.

Леките автомобили на АМ „Хемус" в посока София изчакват на интервали пред тунел „Топли дол", където периодично се пропускат, поради създадената организация за намаляване на образувалата се колона от превозни средства в посока Варна, чрез обособяване на две ленти за движение в посока Варна.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на „Пътна полиция", апелираха от пътната агенция.

Припомняме, че основният ремонт в тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ започна на 8 ноември. При изпълнението на строителните дейности движението се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела.

Планира се ремонтът да продължи до юли догодина, когато ще се възстанови движението през тях и ще започне обновяването на тръбите в посока София.

Биляна Иванова, БТА