© Община Монтана

„Успяхме да се преборим с конкуренцията на много областни центрове, за изграждането на такива центрове. Ние имаме един сериозен резултат”, каза кметът Златко Живков при представянето на проекта.

10 дейности ще бъдат изпълнявани в Младежкия център Освен залите за спортни игри и занимания, предвидена е и иновативна SMART зала по роботика, много важна според Александрина Здравкова, координатор на проекта.

В Младежкия център ще има многофункционална и семинарна зала, зала за индивидуална работа, библиотека с чуждоезикова литература; спортна зона с корт за тенис и бадминтон, боулинг, няколко зали за гимнастика и за различен тип дейности, настолни игри.

3 300 кв м е разгърнатата застроена площ на Младежкия център, чиято дейност ще бъде фокусирана основно върху деца и ученици отпаднали или застрашени да отпаднат от училище; деца и младежи от малки и отдалечени населени места, от етнически и маргинализирани групи на възраст от 14 до 29 г. Центърът ще разполага с блок за нощувки с 36 места, хранене и занимания.