Първата част от обекта, включваща благоустрояване на пространство източно от читалище „Христо Ботев”, гр. Козлодуй, се откри в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството, Петя Аврамова и областния управител на област Враца, Малина Николова.

„За мен е удоволствие да присъствам днес в Козлодуй. Кметът Маринела Николова винаги е била пример за амбициозни цели, упоритост, старание и хъс за тяхното постигане. През последните пет години обликът на града се променя, и това се изпълнява с грижа за хората, за създаване на благоприятна среда за живот. От 2017 г. до ден днешен, правителството, което е с поглед към северозапада, и към област Враца, на няколко транша осигури средства, с които кметът на община Козлодуй подобрява градската среда и инфраструктурата. Съвсем скоро бяха отпуснати средства и за ремонт на ул. „Симеон Русков”, който ще видите реализиран надявам се скоро.
Сигурна съм, че този парк ще стане едно бижу за града и общината. Успех във всички начинания. Желая здраве на всички жители и гости на Козлодуй”, каза в приветствието си министър Аврамова.

През 2019 година Община Козлодуй подписа Административен договор с Държавен фонд „Земеделие” за проект „Благоустрояване на пространството източно от читалище „Христо Ботев”, гр. Козлодуй (реконструкция на парка на ул. „Христо Ботев”) и обновяване на парк в централната част на село Гложене, община Козлодуй” по Програма за развитие на селските райони. Стойността на безвъзмездната финансова помощ е размер на 756 528,24 лв. Продължителността на проекта 36 месеца.

Строително-ремонтните дейности предвиждат: изграждане на градски парк – зона за отдих и места за почивка с озеленени и цветни площи, фонтан и детска площадка за игра на деца от 3 до 12 години. Планира се доизграждане и рехабилитация на съществуващия паркинг. Проектирана е автоматизирана подземна поливна система за зелените площи и цветната растителност.

По повод стартирането на обекта отец Пламен отслужи водосвет за здраве и ползотворна дейност.

Втората част от обекта, включваща обновяване на парк в централната част на с. Гложене, община Козлодуй, ще се открие на 01.03.2021 г., в 11:00 ч., на строителната площадката в с. Гложене.