© Община Враца

На централния площад „Христо Ботев“ жители и гости на града видяха първо танца „Билка“ по музика на Дико Илиев, а след това Дунавско, Дайчово, Чичовата и др. хора. Художествени ръководители и на двата състава са Геновева и Валери Спасови.

Според програмата почти всеки ден до Великден на специално изградената сцена на площада ще има изяви. Част от тях ще са Международният детски фестивал на 18 април, Общинският пролетен празник на читалищата от общината на 20 април, общоградското отбелязване на Лазаровден и Цветница, Великденската работилница на 30 май и празнуването на самия Великден.

Градът вече е и празнично украсен. Традиционно големи великденски яйца са разположени по централната пешеходна зона и на площада пред паметника на Ботев. Там към празничните великденски арки и къщичките за местни производители е добавена и нова украса - огромен стилизиран паун, почти целия изграден от посадени в малки саксии пролетни цветя. Почти всички дървета на площада също са украсени с великденски яйца.

Източник: bta.bg