Днес кметът на общината Иван Аспарухов се срещна с представители на всички групи, участващи в Международния фолклорен фестивал. Всяка държава – участник бе представена от двама души, носещи знамето на своята страна и облечени в традиционна носия.

Приветствие отправи арт директорът на фестивала Мирослав Аспарухов. Той благодари на общинската администрация за съдействието и възможността този фолклорен празник да се проведе.

Кметът на Мездра поздрави танцьорите с добре дошли и подчерта, че само когато хората са заедно, могат да преборят всички трудности.

„Вие сте хората, които показват сърцата на всяка страна и правят живота пъстър. Вие показвате фолклора на вашите страни и сте най-добрите посланици на своята държава”, каза още Аспарухов.

След официалната част бяха разменени подаръци и направена обща снимка за спомен пред сградата на общинската администрация.

Поради лошите метеорологични условия концертът, който трябваше да се проведе снощи в Моравица бе отложен и ще се проведе днес от 18:00 часа в двора на ОУ „Васил Кънчов”, а по-късно вечерта от 20:00 часа участниците във фестивала ще представят своето изкуство в Народно читалище "Факел-1926" - с.Зверино.

В третия фестивален ден – 20 юли ще има два концерта: от 10:00 часа в двора на Дома за стари хора и в Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания в Мездра. От 20:00 часа жителите и гостите на село Дърманци ще могат да се насладят на фолклорните ритми.

По програма кулминацията на фестивала ще бъде на 21 юли, когато от 19:30 часа участниците ще направят дефиле в централната градска част на Мездра, а от 20:00 часа ще изнесат заключителен концерт на площад „България“.