Държавен фонд „Земеделие“ започна прием на заявления за подпомагане по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014-2020 г.

Документи се приемат до 3 юни в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“. Общият размер на помощта по този прием е левовата равностойност на 25 000 0000 евро.

Подмярка 7.6 има за цел да повиши качеството на живот и да запази културната идентичност и традиции в селските райони. Финансовата помощ се предоставя за възстановяване, реставрация, ремонт и реконструкция на сгради с религиозно значение. Допустими са и дейности по вертикалната планировка и подобряване на прилежащите пространства.

Подробна информация, както и образци на документите, необходими за кандидатстване за подпомагане по подмярка 7.6, може да намерите на сайта на Държавен фонд „Земеделие“: http://www.dfz.bg/.