© ВУТП

Програмата има за цел и да се преодолее разликата между половете в технологичния сектор. Регистрацията е отворена за желаещите да се включат в обученията през август и септември 2024 г. Те ще се провеждат в понеделник и петък или в събота и неделя в зависимост дали желаещите избират делничен или почивен ден, като първата група ще започне обучението си от 16 август до 16 септември, а втората от 28 септември и до 28 октомври, уточняват още от организаторите.

Women in tech предлага на участниците възможността да научат основни дигитални умения като работа с компютър, въведение и работа с Miscrosoft Word, Excel, Power Point и други. Програмата се води от преподаватели във Висшето училище по телекомуникации и пощи и осигурява практическо обучение на място, за да се гарантира, че на участниците се обръща индивидуално внимание и възможност за по-лесно и качествено усвояване на материала, посочват организаторите.

Желаещите могат да се регистрират от този линк

В края на май участничките във втория курс на Women in tech получиха своите сертификати в присъствието на служебния министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов.