Проектът е разработен от Кметство Зверино и се реализира със средства по Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2018", приета с решение на Общинския съвет в края на месец август. Той предвижда почистване и облагородяване на 1 дка общински площи в крайречната зона и монтиране на паркови и градински елементи, в това число дървен сенник, пейки и ниска ограда. Целта е това място да се превърне в зона за отдих и за провеждане на общоселски прояви.

В момента навесът вече е построен, предстои да бъде изградена бетонна подпорна стена по десния бряг на река Златица и по левия бряг на река Искър. Работи се и по парапета на моста над река Златица. Мести жители участват с доброволен труд под ръководството на кмета на селото Цанко Цанев. Бюджетът на проекта е 4 950 лв., с включен ДДС.

По Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2018" ще бъдат реализирани още шест мини проекти. В Царевец ще бъде изпълнен проект за ремонт на съществуваща спортна площадка, зона за отдих и беседка (на обща стойност 4 682.56 лв. с ДДС), в Дърманци - за създаване на зона за отдих и игри на открито (с бюджет 4 997.82 лв.), в Крета - за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на салона за тържества и стаята на кмета на селото (3 340 лв.), а във Върбешница - за изграждане на система за видеонаблюдение в селото (3 513,60 лв.).

Народно читалище "Светлина-1931" - Брусен е разработило проект за обновяване на библиотеката и на читалищния салон (на обща стойност 4 401.50 лв.). Инициативен комитет от Върбешница пък ще довърши кът за отдих в центъра на селото (с бюджет 2 990 лв.).

Средствата за изпълнение на седемте малки проекта са на обща стойност около 29 хил. лв., които са заложени в Бюджет 2018.